Název suroviny Množství
HRAŠKA
75 g
Voda / Vývar 800 ml
Žampióny / Houby 500 g
Cibule 1 větší cibule
Olej 50 g
Zakysaná smetana 100 g
MAHÁ koření
1 čajová lžička
Bobkový list 1 ks
Nové koření 4 ks
Sůl špetka

 

Příprava omáčky

Očistěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a zvolna podusíme na oleji doměkka.
Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme MAHÁ koření a krátce orestujeme. 
Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Podušené houby vmícháme do hotové omáčky a krátce povaříme. Nakonec do omáčky přidáme zakysanou smetanou a necháme přejít varem.

Způsob podávání

Podáváme s těstovinami, houskovým knedlíkem anebo vařenými brambory.

Poznámka

MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

Alergeny

MAHÁ koření (hořčičné semínko).

Kategorie: Recepty na slano

TOPlist

Dobrý den