Název suroviny Množství
Brokolice 500 g
Cibule 200 g
MAHÁ koření 5 g
Sůl 5 g
Muškátový oříšek špetka
Česnek 3 g
HRAŠKA 50 g
Voda / Vývar 600 ml
Olej 20 ml
Zakysaná smetana 100 g

 

Příprava omáčky

Na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme třený česnek, MAHÁ koření, muškátový oříšek a ještě krátce orestujeme.
Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Nakonec vmícháme kysanou smetanu.
Brokolici uvaříme v páře. Na talíři uvařenou brokolici přeléváme omáčkou.

Způsob podávání

Podáváme s těstovinami, houskovým knedlíkem anebo vařenými brambory.

Poznámka

MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

Alergeny

MAHÁ koření (hořčičné semínko).

Kategorie: Recepty na slano

TOPlist

Dobrý den