Jednoduchý recept nejenom pro nedělní oběd. Dobrou chuť!

Ingredience:

Název suroviny Množství
HRAŠKA 280 g
Kapusta 900 g
Cibule 100 g
Strouhanka 130 g
MAHÁ koření
5 g
Sůl do vody 15 g
Česnek 15 g
Pepř špetka
Tuk na smažení  

 

Pracovní postup:

         

Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme košťál, žluté a vadné listy, dobře vypereme ve studené vodě, vložíme do slané vařící vody a necháme přejít var. Spařenou kapustu zcedíme, necháme okapat a rozsekáme v robotu, případně pomeleme na masovém mlýnku. 

Na oleji dozlatova osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme MAHÁ koření a krátce zpěníme. Přidáme kapustu, směs HRAŠKA, třený česnek, pepř a vše dobře promícháme.

Z těsta vytvoříme kulaté ploché karbanátky, které obalíme ve strouhance a zvolna smažíme na mírně rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova.  Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a papírovém ubrousku.

 
Způsob podávání:        
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší s dresingem a zeleninovým salátem.   
Poznámka:        

Karbanátky můžeme též péci v konvektomatu či v troubě. Hotové potřeme kvalitním tukem.


Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.

Chuť HRAŠKY: Je důležité, aby vrstva těstíčka byla tenká a dobře prosmažená. Pokud je HRAŠKA správně připravena (prosmažená) její chuť je jemně pikantní a není cítit po hrachu.

 
Doporučení:        

MAHÁ koření v receptu vytvoří dobrou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

HRAŠKA potřebnou pro tento recept zakoupíte zde v našem firemním e-shopu, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde.

 

 

 

Kategorie: Recepty na slano

TOPlist

Dobrý den