Potkali jste nás na výstavě a ochutnali naše produkty? Moc Vám chutnala naše ochutnávka a rádi byste si přesně totéž udělali u Vás doma?
Recepty z výstavy: HRAŠENKY smažené zeleninové kousky, HRAŠKOVÁ majonéza a Čokoládová pěna z HRAŠKY s banánem.

845 m

HRAŠENKY - SMAŽENÉ ZELENINOVÉ KOUSKY  
Název suroviny Množství
HRAŠKA 300 g
Voda 350 ml
Zelí hlávkové 300 g
Mrkev 100 g
Petrželová nať 5 g
Tuk na smažení  

 
Postup pro přípravu:

Směs HRAŠKA rozmícháme s vodou na těstíčko. Přidáme nadrobno nakrájenou, nebo nastrouhanou zeleninu, nakrájenou petrželovou nať a všechno smícháme dohromady na těsto. Konzistence těsta je jako těsto na bramboráky. Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo HRAŠKA.

Jednou lžicí těsto nabíráme a druhou strháváme malé nočky do vyšší vrstvy rozpáleného tuku. Při smažení kousky obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
Smažíme do zlatova z obou stran. Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a papírovém ubrousku.

Způsob podávání: 

Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší s dresingem a zeleninovým salátem. 

Poznámka:

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.

Chuť HRAŠKA: Je důležité, aby vrstva těstíčka byla tenká a dobře prosmažená. Pokud je HRAŠKA správně připravena (prosmažená) její chuť je jemně pikantní a není cítit po hrachu.

  

HRAŠKOVÁ MAJONÉZA  
Název suroviny Množství
HRAŠKA 60 g
Voda 350 ml
Sůl špetka
Olej 75 ml
Nakládané okurky 25 g
Hořčice 15 g


Postup:

Směs HRAŠKA smícháme s vodou a solí, za stálého míchání přivedeme k varu, oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Necháme vychladnout. Po vychladnutí vyšleháme s olejem, nastrouhaným kyselým okurkem a hořčicí.

Způsob podávání:

Tato majonéza je velmi lahodná a výživná. Použijeme všude namísto majonézy klasické, jako základ dresingů, pomazánek či bramborových a zeleninových salátů.

Poznámka:

Směs HRAŠKA je dležité nechat projít 20 minut varem. Těch 20 minut je opravdu důležité, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouku. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

 

 

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA Z HRAŠKY S BANÁNEM  
Název suroviny Množství
HRAŠKA Vanilka 75 g
Mléko / Mléko sojové 500 ml
Olej 50 ml
Cukr / Cukr třtinový 80 g
Kakaový prášek 25 g
Banán 250 g

Postup pro přípravu krému:

HRAŠKA Vanilka smícháme s mlékem a olejem. Přivedeme k varu, oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Před koncem varu přidáme cukr, dobře prošleháme a krátce povaříme. Do uvařeného krému přidáme kakaový prášek a dobře promícháme. Je-li krém hustý přidáme lžíci mléka. Banány oloupáme, nakrájíme na plátky a vložíme do misek. Zalime horkým krémem. Podáváme po vychladnutí.

Poznámka:

Při použití směsi HRAŠKA Vanilka je důležité ji nechat projít 20 minut varem. Těch 20 minut je opravdu důležité, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoli syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Tipy pro diety:

Dieta bez laktózy a pro vegany: Mléko a máslo nahradíme sojovým mlékem a kokosovým tukem.

 

Kategorie: Recepty na slano

TOPlist

Dobrý den