Jednoduchý, ale velmi chutný recept! Mňam!

Ingredience:

400 g
Těstoviny
100 g
Hraška na zahušťování
600 ml  Voda (Mléko)
400 g Špenát mražený
200 g Cibule
0,1 g Muškátový oříšek
40 ml Olej
2 stroužky Česnek
20 g Olej
5 g  Sůl 
5 g Mahá koření
0,1 Pepř mletý


Pracovní postup:

Těstoviny uvaříme ve slané vodě a necháme okapat.

Hrašku smícháme s vodou (mlékem), osolíme, přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a vaříme zvolna 20 minut pod pokličkou.

Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli do zlata. Přidáme polovinu třeného česneku, Mahá koření, muškátový ořech a krátce orestujeme.
Přidáme mražený špenát, osolíme, zakryjeme pokličkou a necháme rozpustit.

Smícháme Hrašku se špenátem, dochutíme zbylým česnekem a smícháme s těstovinami. Dáme na vymazaný plech zapéci při teplotě 160-180 °C.

Podáváme se zeleninovým salátem a jogurtovým dressingem.

Víte, že?

Hrašku na zahušťování stejně jako Mahá koření potřebné pro tento recept zakoupíte zde v našem firemním e-shopu, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde.

 

 

Kategorie: Recepty na slano

TOPlist

Dobrý den