Obalený květák v trojobalu je oblíbeným pokrmem, snad každé rodiny. Květák či brokolice obalená v těstíčku z Hrašky na obalování se však díky senzoricky velmi atraktivní chuti stane rodinnou událostí a které ze všech řízků zmizí zaručeně nejrychleji ze stolu.

 

Ingredience:

  
voda      120 ml
Hraška na obalování 
(případně Hraška na zahušťování*)
80 g
Květák, brokolice  300 g

 

Pracovní postup:

  1. Hrašku na obalování či na zahušťování* rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Necháme asi 20 minut odležet. 
  2. Nachystáme si brokolici či květák na menší růžičky, které bez předvaření dále obalujeme. 
  3. Obalujeme namáčením jednotlivých růžiček do těstíčka a klademe na pánev (může být i fritéza).
  4. Smažíme v rozpáleném oleji přiměřené výšky. 
  5. Osmažené kousky necháme okapat v sítku.

 

* Na obalování je možné použít jednak Hrašku na obalování, která obsahuje chilli a česnek, ale také Hrašku na zahušťování, která se oproti dříve zmíněné liší pouze ve složení koření a to tak, že chilli ani česnek neobsahuje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Poznámka:

Olej na smažení: 

 Používáme kvalitní olej či palmový tuk.

Teplota oleje: 

 Správnou teplotu oleje vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne olej. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby.

Kousky do oleje vkládáme postupně, aby se olej nezchladil.

Výška oleje

Při smažení obalovaného ovoce je třeba dosahovat hladinou oleje takové výšky, aby byl obalený kousek ponořen. Při nízké hladině oleje se může obal odlupovat a také nemusí dojít k prosmažení.

 
Kategorie: Recepty na slano

TOPlist

Dobrý den