Vyzkoušejte nyní, v době letní zeleniny vaši cuketu ze zahrádky lahodně místo trojobalu v těstíčku z Hrašky na obalování, které přidá vaší cuketě či dýni na chuti.

 

Ingredience:

  
voda      120 ml
Hraška na obalování 
(případně Hraška na zahušťování*)
80 g
Nakrájená cuketa, dýně 300 g

 

Pracovní postup:

  1. Hrašku na obalování či na zahušťování* rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Necháme asi 20 minut odležet. 
  2. Nachystáme si cuketu nakrájením na plátky do 0,5 cm tloušťky. (není nutné zeleninu předvařovat) 
  3. Obalujeme namáčením jednotlivých plátků do těstíčka a klademe na pánev (může být i fritéza).
  4. Smažíme v rozpáleném oleji přiměřené výšky. 
  5. Osmažené kousky necháme okapat v sítku.
  6. Podáváme například s majonézou samostatně, či jako přílohu k hlavnímu jídlu.

 

* Na obalování je možné použít jednak Hrašku na obalování, která obsahuje chilli a česnek, ale také Hrašku na zahušťování, která se oproti dříve zmíněné liší pouze ve složení koření a to tak, že chilli ani česnek neobsahuje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Poznámka:

Olej na smažení: 

 Používáme kvalitní olej či palmový tuk.

Teplota oleje: 

 Správnou teplotu oleje vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne olej. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby.

Kousky do oleje vkládáme postupně, aby se olej nezchladil.

Výška oleje

Při smažení obalovaného ovoce je třeba dosahovat hladinou oleje takové výšky, aby byl obalený kousek ponořen. Při nízké hladině oleje se může obal odlupovat a také nemusí dojít k prosmažení.

 
Kategorie: Recepty na slano

TOPlist

Dobrý den