Plátky syrových brambor osmažené v těstíčku z Hrašky jsou jednoduchým a chutným pokrmem. Brambory můžeme podávat jednak se špenátem či s dušenou kapustou nebo jinou zeleninou. Pochoutkou jsou smažené brambory s pikantním dresinkem a zeleninovým salátem.

 

Ingredience:

200 g
Hraška
1,5 l
voda
750 g
brambory
 
tuk na smažení (nejlépe palmový tuk)

 

Pracovní postup:

Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na hladké těstíčko o konzistenci hořčice.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 milimetry.
Plátky brambor namáčíme v těstíčku a postupně smažíme v horkém oleji dozlatova.
Po vyndání z oleje necháme okapat na sítku.
Aby se nám smažení povedlo, je potřeba mít vyšší vrstvu dobře rozehřátého tuku.

Kategorie: Recepty na slano

TOPlist

Dobrý den