Název suroviny Množství
Voda / Zeleninový vývar 1500 ml
Hraška 50 g
Cibule 1 malá (50 g)
Mrkev 1 malá (50 g)
Brokolice 1 většíí růžička (200 g)
Olej 3 lžíce (30 g)
MAHÁ koření 1 čajová lžička (5 g)
Muškátový oříšek  
Petrželová nať  
Sůl  


Postup pro přípravu

Na oleji orestujeme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme MAHÁ koření, strouhaný muškátový oříšek, nakrájenou mrkev a brokolici a vše krátce orestujeme.
Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou (vývarem), osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Do hotové polévky přidáme jemně krájenou petržel.

Podáváme

Polévku podáváme s pečivem.

Poznámka

Polévku též můžeme vylepšit jogurtem nebo smetanou.
Polévky i omáčky zahušťujeme HRAŠKOU namísto běžně používané bílé mouky. Tyto polévky a omáčky mají lahodnou chuť a krémovou konzistenci. Jsou přirozeným zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.
MAHÁ koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

Kategorie: Polévky a guláše

TOPlist

Dobrý den