Ingredience:

30 g Hraška na zahušťování
1,2 l Zeleninový vývar
500 g Brabory
250 g Žampiony (houby)
100 g  Cibule
50 g  Olej
250 g Mléko
5 g Petrželová nať 
5 g Mahá koření
dle chuti Citrónová šťáva
  Pepř celý, bobkový list, nové koření, 
   
   


Pracovní postup:

Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do části vody a uvaříme se solí do měkka. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova, přidáme Mahá koření a krátce orestujeme.

Přidáme vodu (vývar) a dobře rozmícháme Hrašku. Přidáme nakrájené houby na plátky, sůl, bobkový list, nové koření, pepř a vaříme 20 minut.

Nakonec přidáme uvařené brambory, petrželovou nať, mléko a okyselíme citrónovou šťávou.

Hrašku na zahušťování potřebnou pro tento recept zakoupíte zde v našem firemním e-shopu, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde.

 

 

Kategorie: Polévky a guláše

TOPlist

Dobrý den