Lucie Tomášková vás naučí v pořadu Sama doma nádivku bez vajec s Hraškou

První část - příprava                                                                                                                   

Druhá část - dokončení

Sama-doma-nadivka-1-130328Sama-doma-nadivka-2-130328

Brambory na víně a na Hrašce jsou neuvěřitelně jednoduchý, ale pokaždé nám mooooc chutná wink

Ingredience:

1 kg
Brambory
2-4 ks
cibule, co kdo má rád
4 lžíce Hraška na zahušťování
 3 - 5 dcl zeleninový vývar
 2 dcl bílého suchého vína
 2 ks bobkový list
  pár snítek rozmarýnu
  sůl, pepř
  olej
   


Pracovní postup:

V pekáčku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme Hraškou a restujeme. Zalijeme vývarem a vínem, opepříme, osolíme, přidáme bobkový list a rozmarýn a brambory pokrájené na větší kusy. Promícháme a vložíme přiklopené do vyhřáté trouby na 200°C. Dusíme do měkka, občas zamícháme. 

Podáváme se zeleninovými řízečky obalenými v Hrašce a zeleninovým salátem.

Hrašku na zahušťování potřebnou pro tento recept zakoupíte zde v našem firemním e-shopu, nebo v kamenných i internetových prodejnách se zdravou výživou a ve všech lékárnách. Podrobný přehled prodejen naleznete zde.

 

 

Kategorie: Recepty paní Lenky

TOPlist

Dobrý den