Pro úspěšné použití Hrašky uvádíme několik typů, triků a postřehů.

Odstátí těstíčka

V případě použití Hrašky na obalování, zahušťování či Hrašky vanilky je dobré ji po rozmíchání s vodou nechat chvíli odstát (15-30 min). Po odstátí těstíčko nabyde a o něco lépe plní svoji funkci. U řízků či placek, těstíčko při smažíme více naskakuje, v případě použití různých těst ještě lépe pojí a těsto dělá ve výsledku o něco více nadýchanější

Obalování řízků

Při obalování řízků v Hrašce na obalovánízahušťování či Hrašce vanilce (např. ovoce) je nutné dodržet pravidlo pro práci s těstíčkem a to je smažení v takové vrstvě oleje, aby mohl řízek lehce plavat. Tím že řízek může lehce plavat se po otočení prosmaží i v celé výšce řízku, těstíčko se tak udělá kolem dokola celého řízku a drží pospolu.

V případě nedodržení tohoto pravidla se stane, že těstíčko z řízku opadá. Proto doporučujeme v případě menšího počtu řízků menší kastrůlek, kde spotřeba tuku není tak vysoká.

Zahušťování polévek

Při zahušťování různých pokrmů Hraškou na obalovánízahušťování či Hraškou vanilkou (např. krupičná kaše), je nutné dodržet, stejně jako u klasické jišky, dobu 20 minut varu daného pokrmu. Zakladem Hrašky ja sušený žlutý hrách, který není za syrova stravitelný, stejně jako jiná mouka.

Obalování sýru v Hrašce

Při obalování sýru je častým problémem vyprsknutí sýru ať už z trojobalu či z jiného těstíčka. Tomuto problému však lze velice jednoduše zabránit a to předmražením sýru.

 

Kategorie: Hraška

TOPlist

Dobrý den